Küçükten büyüğe, mevsimi geldiğinde severek tükettiğimiz kirazın meyvesi ve sapının faydası bilindiği gibi aslında çekirdeklerinin de bilinmeyen faydaları vardır.

Bunlardan belki de annelerin bilmesi gereken faydalarından birisi kiraz çekirdeklerinin sıcağı ve soğuğu uzun süre bünyesinde saklaması sayesinde bebeklerin, özellikle gaz ağrılarını dindirmesini sağlamasıdır.

Bebeklerin yalnızca gaz ağrıları değil, narin vücutlarını rahatsız edebilecek diğer ağrılarda da soğuk kompres veya sıcak olarak uygulanabilir.

Kiraz çekirdeklerinin en önemli özelliklerinden birisi de ısıyı veya soğuğu, uygulanan bölgeye eşit miktarda dağıtmasıdır. Tamamen organik kiraz çekirdeklerinden oluştuğu için anneler tarafından güvenle tercih edilebilir. Sıcak su torbası gibi tehlikeli olmadığı gibi plastik ve ısının birleşimi ile oluşan kötü koku da olmaz. Aksine, doğal kiraz çekirdeklerinin ısı ile birleşiminden hoş bir koku oluşur. Bebeğiniz kötü bir koku ve sızma tehlikesi ile değil doğal kiraz çekirdeklerinin verdiği ısı ile rahatlar.

Kiraz çekirdekli yastıkları yalnızca bebekler değil, anneler de ağrıyan bölgelerinde rahatlıkla kullanabilirler.

Astral Baby’nin Kiraz Çekirdekli Yastıklarının tamamı Türkiye’de, önce özel  işlemlerden geçirilerek kendi özel kılıflarının içerisine girmektedir. Ardından ikinci kılıfı, bebeklerin sağlıklarını gözeterek yumuşak ve sertifikalı kumaşlardan seçilerek dikilmektedir.

Birinci kılıf, kiraz çekirdekli yastığı ısıtabileceğiniz veya soğutabileceğiniz ilk kılıftır.

İkinci kılıf ise kiraz çekirdekli yastığı ısıttıktan/ soğuttuktan sonra içerisine koyabileceğiniz koruma kılıfıdır.

İkinci kılıfı dilerseniz farklı şekillerde de kullanabilirsiniz. Seçilen kumaş, boyutu, dikilme şekli ve üzerindeki işlemesi onu yalnızca kiraz çekirdekli yastıkların kılıfı olmaktan çıkarır, annelerin kişisel kullanımına ya da bebeklerin farklı eşyalarına da kılıf olma imkanı sağlar. Hatta üzerine kişiye özel isim işlenebilir, bebeğinizin isminin işlenmiş hali ile kılıfınızı kişiselleştirebilirsiniz.

Kiraz çekirdekli yastıklarımızın kullanım şekli;

Micro dalga fırında max. 2 dk

Normal fırında 100 derecede max. 15 dk ısıtılabilir.

Buz dolabının buzluk kısmında da soğuk kompres için soğutabilirsiniz.